"Help, mijn hond is bang voor vuurwerk."

De vuurwerktraining met startdatum 15 augustus zit helemaal vol. Volgend jaar zal er weer een nieuwe training plaats vinden. Mocht je voor deze tijd aan de slag willen met de angst van je hond kan dit middels privélessen.

Oud en nieuw… voor veel hondeneigenaren een drama. Honden die niet naar buiten willen, willen vluchten bij een knal of niet meer willen eten. Wellicht denk je nu, waarom begin je hier nu over, we zitten nog midden in de zomer.
 
 Het is inderdaad nog zomer, de dagen zijn nog lang en het duurt nog een paar maanden tot het vuurwerk ons weer om de oren vliegt. We zijn dus ruim op tijd om aan de slag te gaan met de angst voor harde geluiden en vuurwerk. En juist daarom gaan wij nu van start! 

Deze training zal gegeven worden door Annelinn van Hondenschool Pawsome en Cilla van Praktijk Nature4Animals. Samen gaan zij zo veel mogelijk uitleg geven over het begeleiden, trainen en ondersteunen van honden met vuurwerkangst en angst voor harde geluiden. 

 De gehele training bestaat uit 4 online momenten en 4 praktijk trainingen. We gaan het hebben over angst en hoe dit ontstaat. Wat je beter wel en vooral niet moet doen. We gaan stapsgewijs de honden ongevoelig maken voor harde geluiden en uitleggen hoe je de hond het beste kunt begeleiden. Ook komt ondersteuning aan bod en zal er uitleg gegeven worden over TTouch, een ontspannende aanrakingsmethode. Verder zal er met de deelnemers een app groep gestart worden waar ervaringen gedeeld kunnen worden en waar Annelinn en Cilla informatie zullen delen. 

Data

De training zal om 19.30 uur op de volgende dagen plaatsvinden:
 1e online training 15 augustus
 1e prakrijk training 29 augustus
 2e online training 26 september
 2e praktijk training 10 oktober
 3e online training 24 oktober 
 3e praktijk training 7 november
 4e online training 21 november
 4e praktijk training 5 december 

Details

De praktijk trainingen vinden plaats op het terrein van Dierenopvangcentrum De Dierenstee in Numansdorp. Voor de online trainingen zullen we gebruik maken van Skype.
De groep bestaat uit maximaal 6 honden. De investering voor deze training is €200,-

Aanmelden

Een training bom vol informatie en handvatten om met de angst van je hond aan de slag te gaan! Opgeven voor deze training kan door een berichtje te sturen via Instagram, whatsapp op 06-57039705 of per mail naar [email protected]